MC Containers har byggt ett mobilt alpint center i en container

MC Containers deltog i ett innovativt projekt med målet att göra skidåkningen mer tillgänglig för unga skidåkare i Norge.

I samarbete med Wintersteiger och Norsk Alpinservice AS förvandlade MC Containers en container till ett mobilt alpint center (Alpine Mobile Center, AMC).

Detta är första gången en lastbils-container har utrustats med en helautomatisk servicemaskin, med en tävlingsbutik och en pjäxmaskin. AMC är en mobil skidtjänst som hjälper unga skidåkare att få direkt och snabb tillgång till skidservice utan att begränsas av ekonomiska eller logistiska aspekter.

“Vi är verkligen stolta över att vara en del av detta fantastiska projekt då vi alltid har stöttat ungdomsidrott. Vi tycker att det är mycket viktigt att den unga generationen får uppleva en hälsosam livsstil och de alpina skidtjänsterna främjar lika möjligheter och lättillgänglighet till skidanläggningar, något som barn behöver. Det gör att unga tävlande kan koncentrera sig på prestanda”, säger Jesse Mattson VD, partner MC Containers.

 

Rollen för MC Containers var att formge containern och justera den så att den inte bara är visuellt tilltalande men också mycket funktionell. Utrustningen passar inuti på ett felfritt sätt, och lämnar samtidigt tillräckligt med utrymme för människor att komma åt allt när den används. Containern är perfekt isolerad och erbjuder både komfort och nytta.

“Det här är en prototyp-container där vi fick chansen att göra vad vi är bäst på – skapa nytt och underlätta användningen av containrar på olika sätt, och för olika ändamål”, säger Jesse Mattson

Det mobila alpincentret är ett pilotprojekt med visionen att utvecklas vidare i framtiden för att möjliggöra en större täckning av skidåkning, samt ge tillgång till den innovativa container-lastbilen.

 

Andra artiklar