Vi är en global fullserviceleverantör av intermodala containrar och modulutrymmen. Vilken bransch du än arbetar i och oavsett om du vill köpa, leasa eller ha en skräddarsydd specialcontainer – vi kan hjälpa till!

Vi tillhandahåller även logistikrelaterade tjänster, såsom containerunderhåll, transport och spedition, så att du kan fokusera på din kärnverksamhet – var du än är.


Hur vi arbetar

Expertis

Det finns många aktörer inom containerbranschen, men vem känner till detaljerna? Vi fokuserar på att vara experterna inom våra utvalda områden. Vi är av åsikten att det är bättre att ta fram den bästa lösningen för varje enskilda fall istället för att försöka hitta en masslösning. Om du någonsin undrar varför vi ställer så många frågor är det för att vi vill förstå dig så bra som möjligt för att nå det bästa resultatet. När du arbetar med oss behöver du inte egen expertis - det är vårt jobb. Berätta vad du behöver, så hittar vi den bästa lösningen varje gång.

Mångsidighet

Många företag lovar mångsidighet, men vi lever som vi lär. Det betyder att vi alltid har 50+ containermodeller tillgängliga, lämpliga för alla behov. Räcker inte en standardcontainer? Vi kan modifiera containern till ett unikt mästerverk i vår verkstad eller bygga den från grunden i vår partnerfabrik. Skillnaden är att vi gör ändringarna själva internt. Detta gör att vi kan vara flexibla och snabba jämfört med att använda underleverantörer.

Internationell

Att kunna tjäna våra kunder över hela världen är centralt för oss. Vår slogan “var du än är” betyder att vi kan betjäna våra kunder nästan över allt i världen. Vi talar över sex språk så att du kan få lokal service i de flesta delar av världen. Vi har skickat containrar till alla världsdelar, och älskar utmaningen att hitta de bästa transportalternativen till avlägsna platser! De flesta av oss har varit i frakt- och containerbranschen i över fem år, vilket gör att vi vet det bästa sättet att få saker och ting gjorda.

Mattson Group

Mattson Group är en 100 % familjeägd grupp av företag som verkar inom området frakt, containers och stuveritjänster. Alla företag inom vår koncern driver ett nära samarbete och delar samma värderingar för att hjälpa våra kunder att uppnå bästa möjliga resultat.

Mattson Group består av följande företag:


Historia

Vår historia börjar 2004 i norra Finland där vår grundare Ralf Mattson etablerade Oulun Konttivuokraus Oy. Ralf hade arbetat inom sjöfart och transport sedan 1980-talet med flera andra företag. Under åren växte företaget stadigt med fokus på de kärnkompetenser och värderingar som fortfarande är hörnstenarna i vår verksamhet.

År 2015 markerade starten på en ny riktning när den nuvarande VD:n Jesse Mattson återvände till familjeföretaget för att öppna vårt första internationella kontor i Hamburg. Ett år senare, 2016, expanderade vi till Sverige med hjälp av Mattson Containers AB för att möta den växande efterfrågan från Skandinavien. Under åren 2015-2022 växte företaget snabbt, och nya terminaler och depåer byggdes i Uleåborg och Vihti (Helsingfors), Finland.

2022 bildades Mattson Stevedoring som ett eget företag, tidigare verksamt under det finska företaget Oulun Konttivuokraus Oy. Med egna terminaler, depåer, personal och maskiner har Mattson Stevedoring vuxit snabbt och servar internationella och lokala partners i Finland.

Under åren har vi vuxit till att betjäna kunder över hela världen och antalet anställda är för närvarande över 30 personer. Detta har inte förändrat våra värderingar. Vi vill vara riktiga experter på vårt område och alltid hitta den bästa lösningen var du än befinner dig.


Kontakta oss

Ota yhteyttä (SE)