Stänksäkra containers för jordprovtagning

Välplanerade materialval och dräneringsventiler skyddar containrarna från vattenspill under provtagningsprocessen.

Vår kund behövde två isolerade 40′ DC-fraktcontainrar för utrustningarna som kunden använde under sin jordprovtagningsprocess.

På grund av den betydande prishöjningen för nya containerenheter, valdes för detta projekt två begagnade 40′ DC-containrar i A+-klass som fanns färdiga i vår depå. Containrarna var redan utrustade med el och 40 mm PIR-isolering, vilket gjorde dem till den perfekta utgångspunkten för detta containerprojekt.

Klass A+ betyder att containern är praktiskt taget ny men att den har hyrts ut för högst 6 månader. Även en kort hyresperiod som denna sänker priset på enheten avsevärt samtidigt som det har en minimal inverkan på containerns utseende. I ett nötskal: valet av containrar i A+-klassen resulterade i en lägre prislapp och valet av färdigt isolerade containrar gjorde leveranstiden kortare.

Möjligheten att välja en begagnad A+-container för ett projekt beror naturligtvis på tillgången på sådana enheter och det faktum att begagnade containrar kan ha oönskade modifieringar. Till exempel i det här projektet hade en av containrarna ett par skiljeväggar som behövde tas bort, och alla hål som orsakats av borttagningsprocessen måste lappas upp. Dessutom flyttades värmarna som var fästa på mellanväggarna till sin nya plats.

Efter dessa åtgärder var vi redo att göra resten av ändringarna. Kunden kommer att använda vatten i containern under jordprovtagnings-processen. Följaktligen var det viktigt att se till att containerns invändiga ytor är stänksäkra och att det finns en möjlighet att styra ut eventuellt utspillt vatten ur containrarna.

Utsidan av isoleringselementen är gjord av vita stålplåtar, vilket gör tak och väggar fukttåliga. Det standardmässiga plywoodgolvet i båda containrarna täcktes med en 3 mm tjock gummimatta. Detta gummimaterial limmades på sin plats och kanterna höjdes 100 mm in på väggarna för att leda bort eventuellt utspillt vatten från väggarna. Gummigolvet hindrar vatten från att komma åt det ursprungliga plywoodgolvet och isoleringselementen från grunden.

Ett sätt att leda ut vatten ur containrarna är genom dubbeldörrarna. Vi installerade även golvbrunnar till båda containrarna för att göra det möjligt att få ut vattnet även när dubbeldörrarna är stängda. Golvbrunnarna installerades rakt genom containergolvet eftersom mer komplicerade rördragningar inte ansågs nödvändiga i detta projekt.

Om detaljer som den exakta platsen för utrustning som värmare inte är avgörande för dina planer, kan en A+ isolerad container vara perfekt för ditt projekt (om det finns en tillgänglig i önskad storlek). Fyll i formuläret nedan och låt oss utarbeta en plan för att förverkliga din containeridé.

Projektuppgifter

  • Projektet började med två A+ klass 40′ DC isolerade containrar med el.
  • En 3 mm tjock gummimatta limmades ovanpå det befintliga plywoodgolvet och mattkanterna fästes på väggarna ca 100 mm från golvytan.
  • En 200 mm bred golvbrunn installerades i containergolvet.

Ralf Mattson

Warehousing and stevedoring, Nordics

info@mccontainers.se

Tel. +358 400 890 732

Intresserad?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör jag av mig inom kort.

Specialcontainer