Förankring av container som en nyckelfärdig lösning

Ibland är det nödvändigt att säkra en container på plats för att undvika obehörig förflyttning.

Som en nyckelfärdig lösning åt en kund ordnade vi förankring av en fraktcontainer i marken.

Den första delen av projektet var att hugga ner ett träd som växte på den avsedda platsen och gräva en tillräckligt djup grop som skulle passa containerns storlek i både bredd och längd. Därefter fästes fyra kraftiga stålkedjor i en korsinstallation på botten av gropen. Kedjorna säkrades på sina platser genom att dumpa tillräckligt med grus för att fylla igen hålet och samtidigt låta stålkedjornas ändar sticka upp ovanpå grusbädden.

Slutligen lyftes containern upp på grusbädden och stålkedjorna drogs genom de fyra förborrade hålen i botten av containern.   T-formade stålstänger fästes i stålkedjornas ändar.

Den underjordiska korsinstallationen av kedjorna, tillsammans med användningen av grus och robusta fästmaterial, förhindrar obehörig förflyttning av containern i framtiden.

Om du behöver konsultation angående containersäkerhet, kontakta oss gärna. Du hittar våra kontaktuppgifter nedan.

Projektfaser

  1. Ett träd höggs ner och man grävde i jorden runt rötterna för att göra en grop som var tillräckligt stor både i djup, längd och bredd.
  2. Stålkedjorna fästes på botten av gropen med hjälp av en korsinstallation av stålstänger och grus.
  3. Containern lyftes upp på grusbädden så att stålkedjorna låg i linje med de förborrade hålen i botten av containern.
  4. Stålkedjorna drogs igenom hålen i botten av containern. T-formade stålstänger fästes på stålkedjornas ändar för att förhindra kedjorna från att falla igenom hålen, vilket säkrade containern på sin plats.
  5. Om någon försöker lyfta containern utan tillstånd kommer kedjorna att dras åt och hålla containern säkert på sin plats.

Ralf Mattson

Warehousing and stevedoring, Nordics

info@mccontainers.se

Tel. +358 400 890 732

Intresserad?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör jag av mig inom kort.

Specialcontainer