10' förvaringscontainer med explosionsventil och specialgolv

Containergolvet förstärktes för att tåla större punktbelastningar. Dessutom installerades brandisolering och en explosionsventil i containern.

En 10′ förvaringscontainer valdes som bas för detta containerprojekt. EI60 brandisolering installerades på väggar och tak. Plywoodgolvet ersattes av ett stål- och aluminiumgolv, och golvstrukturen förstärktes så att den kommer att kunna bära de punktbelastningar som krävs av utrustningen som kommer att lagras i containern.

En annan speciell egenskap hos denna container är explosionsventilen som installerades i taket. Om skillnaden i lufttryck i ett slutet utrymme blir för hög kan en plötslig explosion inträffa. Grundtanken bakom explosionsventilen är mycket enkel: när trycknivån inuti containern ökar kommer ventilen att öppnas och släppa ut trycket och eventuell eld ut genom ventilen i en säker riktning.

Projektet kompletterades med en skräddarsydd öppning på ena sidan av containern och ytterväggarna sandblästrades och målades i en färg som kunden valt.

Varje containerprojekt börjar med ett behov och en idé. Skulle något av dina problem kunna lösas med ett flyttbart, skräddarsytt extrautrymme? Kontakta oss via formuläret nedan så att vi tillsammans kan designa en containerlösning som passar dina unika krav!

Projektdetaljer

  • En ny 10′ förvaringscontainer med låsbox som bas.
  • Öppning på en containervägg.
  • Explosionsventil.
  • En förstärkt golvkonstruktion.
  • EI60 brandisolerade väggar och tak.
  • Ytterväggarna sandblästrades och målades (C3).

Ralf Mattson

Warehousing and stevedoring, Nordics

info@mccontainers.se

Tel. +358 400 890 732

Intresserad?

Lämna dina kontaktuppgifter så hör jag av mig inom kort.

Specialcontainer