Medlem i tysk-finska handelskammaren

MC Containers gick med i den tysk-finska handelskammaren i våras. Medlemskapet innebär att MC Containers, med sin djupa kunskap och förståelse för internationell logistik, från och med nu kommer att stärka Handelskammarens medlemsnätverk med cirka 650 tyska och finska små och medelstora företag.

Den tysk-finska handelskammarens kärnfunktion är att ge medlemsföretagen nödvändig nätverksåtkomst och kunskap om företag och export i Tyskland och Finland. Medlemskapet kommer att öka medlemsföretagens varumärkessynlighet i mållandet och därigenom maximera antalet internationella affärsmöjligheter och samarbeten.

MC Containers har redan från starten haft blicken mot den internationella containerlogistik marknaden och företaget är stolt över sitt starka nätverk av partners runt om i världen. MC Containers internationella kontor finns i Tyskland, Sverige, Finland och Litauen och företaget har för närvarande drift från fler än 70 hamnar över hela Europa och världen i stort. Företagets anställda representerar också olika nationaliteter, inklusive medarbetare från Tyskland, Ryssland, Litauen, Finland och Afghanistan. Kort sagt arbetar företaget gärna med kunder och partners på flera olika språk, inklusive engelska, svenska, tyska, ryska, portugisiska, spanska och finska.

Dess många prestigefyllda hamnar och geografiska läge i hjärtat av Europa gör Tyskland till en av de viktigaste logistikmarknaderna i Europa och även i världen i stort. Därför verkar MC Containers från flera tyska städer hela vägen från norra till södra Tyskland inklusive Hamburg och München. Tack vare företagets starka geografiska närvaro i landet drar MC Containers kunder nytta av ett omfattande utbud av olika typer av nya och begagnade containrar samt korta leveranstider och fraktkostnader.

”Att gå med i den tysk-finska handelskammaren kändes som det nästa naturliga kapitel i vår internationella affärsresa. Att bli medlem i den tysk-finska handelskammaren hedrar och stärker bandet mellan våra två hemländer. Hamburg är vårt globala huvudkontor och att bygga starka nätverk i Europa är till nytta för både oss, våra kunder och våra globala partners”, säger Jesse Mattson som ansvarar för internationella projekt på MC Containers.

MC Containers är ett internationellt logistikföretag vars kärnverksamhet är att sälja, hyra ut och leasa ut containrar t.ex. för frakt, kontorsanvändning och evenemang. Företaget planerar och genomför komplicerade specialcontainer projekt för kunder och tillhandahåller omfattande tjänster, t.ex. containerreparationer, transport och stuvning, för att hjälpa partners och kunder med containerlogistik frågor. MC Containers betjänar kunder och partners från fyra internationella kontor och över 70 hamnar över hela världen.

Webbplats för den tysk-finska handelskammaren (på tyska): https://ahkfinnland.de/

Fler artiklar