Hur stor container behöver jag?

Vi frågas dagligen för hjälp med att välja en lagom container. Det beror naturligtvis på flera saker, så det inte finns någon patentlösning till problemet. I den här artikeln försöker vi svara på de frågor som ställs allra oftast.

Lagerutrymme för gårdens maskiner
”Jag behöver mer lagerutrymme för maskiner och fordon på min bondgård. Vad skulle vara den bästa lösningen?”

Den vanligaste lösningen är att köpa eller hyra en 20-fots (6 m) fraktcontainer. Den är en vattentät, brandsäker, långlivad och hållbar lösning. Vid lagring av dyrbar utrustning är det rekommendabelt att ha en container utrustad med en extra skyddlås. Skyddlåset erbjuder extraskydd mot inbrottstjuvar och gör det lättare att handla med försäkringsbolaget i eventuella stöldsfall. Har man inte skyddlås, så minskar försäkringsbolag ofta ersättningen på 10 %! I nya fraktcontainrar hör skyddlåset till standardutrustningen. 

Lagring av hemmets lösegendom
Jag har en tvåa på 45 kvm och måste lagra min hela egendom, för att jag blev stationerad utomlands. Hurdan container behöver jag?
Flyttsakerna inne i en container

I sådana här fall räcker en vanlig 20-fots fraktkontainer till. I den rymms egendom från ett lägenhet på ungefär 40-55 kvm, beroende på huruvida flyttsakerna är lösa eller packade i flyttlådor. I en flyttlåda rymms gods från en kvadratsmeters area, och det rymms ungefär 45 lådor på containerns golvyta, och lådorna går naturligtvis även att staplas ovanpå varandra.

Om du måste lagra din egendom på vintertid och har många lackerade möbler, tavlor eller textiler, rekommenderar vi dig en isolerad container. Temperaturen inne i en isolerad container är högre och jämnare, och fuktighetsnivån är lägre. I vårt sortiment har vi även effektiva produkter för att förhindra fuktighetsbildning.

När vattenskada överraskar
”Vi drabbades av en vattenskada och behöver snabbt lagerutrymme för våra saker så att vi kan börja med renoveringen. Vi bor i en villa på 120 kvadratmeter. Hur stor container behöver vi?”

Vi skulle rekommendera två 20-fots frakcontainrar eller en 40-fots frakcontainer. Om du ofta måste hämta varorna från lagret, rekommenderar vi att ha två mindre containrar, eftersom det är svårt att komma åt varorna som ligger i bakdelen av en fullt packad 12-meters container. För vinteranvändingen rekommenderar vi isolerade containrar (se tidigare svaret).

Skydd för verktyg på byggen 
”Vi håller på att bygga en villa och behöver ett verktygslager, där arbetsverktyg är i skydd mot väder och tjuvar.”

I samband med villabygge och andra byggprojekt är det snabbaste och behändigaste lösningen att hyra eller köpa en liten förvaringscontainer. De vanligaste storlekar på små containrar är 6, 8 och 10 fötter, och de tar inte mycket plats och kan lätt flyttas från en plats till en andra med hjälp av t.ex. truck. Förvaringscontainrarna är mycker hållbara och erbjuder skydd mot tjuvar. När innehållet av containern är dyrbart, rekommenderar vi att du skaffar också en skyddlås.

Fler artiklar