Hur stor container behöver jag?

Vi får dagligen om vilken storlek på containern som är bäst. Det beror naturligtvis på flera saker, så det inte finns någon patentlösning till problemet. Men i den här artikeln försöker vi svara på de frågor som oftast ställs.

Lagerutrymme för gårdens maskiner
“Jag behöver mer lagerutrymme för maskiner och fordon på min bondgård. Vad skulle vara den bästa lösningen?”

Det vanligaste är att köpa eller hyra en 20-fots (6 m) fraktcontainer. Den är vattentät, brandsäker, långlivad och hållbar. Vid lagring av dyrbar utrustning rekommenderas att ha en container utrustad med extra skyddlås. Skyddlåset erbjuder extraskydd mot inbrottstjuvar och kan vara en fördel gentemot försäkringsbolaget vid eventuella stölder. Har man inte skyddlås, så minskar försäkringsbolaget ofta ersättningen på 10 %! I nya fraktcontainrar hör skyddlåset till standardutrustningen.

Lagring av hemmets lösegendom
Jag har en tvåa på 45 kvm men måste magasinera hela min egendom då jag kommer vara stationerad utomlands en längre tid.
. Vilken container behöver jag?
Flyttsakerna inne i en container

I sådana här fall räcker en vanlig 20-fots fraktkontainer. I den ryms egendom från en lägenhet på ungefär 40-55 kvm, beroende på huruvida flyttsakerna är lösa eller packade i flyttlådor. I en flyttlåda ryms gods från en kvadratsmeters area, och det ryms ungefär 45 lådor på containerns golvyta, och lådorna går naturligtvis även att stapla ovanpå varandra.

Om du måste lagra din egendom vintertid och har många lackerade möbler, tavlor eller textiler, rekommenderar vi dig en isolerad container. Temperaturen inne i en isolerad container är högre och jämnare, och fuktighetsnivån är lägre. I vårt sortiment har vi även effektiva produkter för att förhindra fuktighetsbildning.

När vattenskada överraskar
“Vi drabbades av en vattenskada och behöver snabbt lagringsutrymme för våra saker så att vi kan börja med renoveringen. Vi bor i en villa på 120 kvadratmeter. Hur stor container behöver vi?”

Vi skulle rekommendera två 20-fots fraktcontainrar eller en 40-fots fraktcontainer. Om du ofta måste hämta varorna från lagret, rekommenderar vi att ha två mindre containrar, eftersom det är svårt att komma åt varorna som ligger i bakdelen av en fullt packad 12-meters container. Vintertid rekommenderar vi isolerade containrar (se tidigare svar).

Skydd för verktyg på byggen 
“Vi håller på att bygga en villa och behöver ett verktygslager, där arbetsverktyg är skyddade mot väder och tjuvar.”

I samband med villabygge och andra byggprojekt är den snabbaste och behändigaste lösningen att hyra eller köpa en liten förvaringscontainer. De vanligaste storlekarna på små containrar är 6, 8 och 10 fötter. De tar inte mycket plats och kan lätt flyttas från en plats till en annan med hjälp av t.ex. truck. Förvaringscontainrarna är mycket hållbara och erbjuder skydd mot tjuvar. När innehållet i containern är dyrbart, rekommenderar vi att du också skaffar ett skyddlås.

Fler artiklar